Kinetoterapia este o metoda excelenta de sustinere a dezvoltarii armonioase a copiilor, de la varsta de cateva luni si pana la adolescenta, din punct de vedere fizic, neuromotor si neuropsihic.
Etape si obiective in kinetoterapia sugarului si copilului

 

In articolul privind kinetoprofilaxia sugarului si copilului am prezentat implicatiile pe care o dezvoltare normala, armonioasa si sanatoasa a sugarului si copilului o are asupra calitatii vietii sale ca adult, precum si importanta care trebuie acordata fiecarei etape de dezvoltare. O etapa de dezvoltare ratata sau nefolosita la maximum poate sa isi lase amprenta asupra persoanei respective pentru intreaga viata. De aceea, va recomandam sa acordati o atentie deosebita dezvoltarii normale a copilului dumneavoastra.

Pentru a putea face acest lucru, Centrul Medical MEDREFLEX LINE va vine in ajutor cu o oferta bine pusa la punct in domeniul kinetoterapiei sugarului si copilului.

Iata cateva tipuri de exercitii pentru copii, care se desfasoara in cadrul centrului nostru, pe grupe de varsta:

Kinetoterapie pentru copii de la 0 la 3 luni (perioada sugarului):

In aceasta perioada de viata a copilului, exercitiile kinetoterapeutice au ca scop: intarirea organismului, dezvoltarea neuromotorie si psihomotorie, dezvoltarea deprinderilor motrice de apucare si prindere. Se efectueaza miscari de membre superioare si inferioare, flexii si extensii, scuturari usoare, etc.

Kinetoterapie pentru copii de la 3 la 6 luni:

Exercitiile kinetoprofilactice in aceasta perioada urmaresc: prelucrarea gatului si trunchiului, mentinerea capului in decubit ventral. Categoriile de exercitii recomandate sunt: exercitii de mentinere a capului ridicat, de rotire a capului, indoirea trunchiului inainte , ridicarea trunchiului din pozitia culcat in pozitia sezut. Totul trebuie facut sub stricta supraveghere a specialistului kinetoterapeut.

Kinetoterapie pentru copii de la 6 la 9 luni:

In aceasta perioada se urmareste ca bebelusul sa adopte pozitiile de decubit dorsal, decubit ventral, deplasarea lui prin tarare pe genunchi si antebrate, pregatirea pentru mers. Se executa exercitii pentru membrele superioare si inferioare, exercitii de trunchi, exercitii de tarare si mers, exercitii de invatare a mersului, exercitii de leganare, exercitii pentru dezvoltarea reflexelor de apucare, prindere si relaxare. 

Kinetoterapie pentru copii de la 9 la12 luni:

Programele de exercitii nu pot fi executate fara o perfecta cunoastere a sanatatii copilului si a eventualelor deficiente. De aceea avem nevoie de recomandarea medicului pediatru , sau, dupa caz, a medicului specialist. La aceasta varsta se pot executa exercitii mai variate si mai complexe: exercitii ale membrelor superioare, exercitii de trunchi, exercitii de dezvoltare a abilitatii manuale, exercitii de tarare si rostogolire laterala, exercitii de membre inferioare.

Kinetoterapie pentru copii de la 1 la 3 ani:

In aceasta etapa se perfectioneaza functiile psihice si neuromotorii, dezvoltarea deprinderilor de autoservire si coordonare. Exercitiile la aceasta varsta dezvolta calitatile fizice, stimuleaza cresterea, intaresc satatea, perfectioneaza analizatorul vizual si kinestezic.
Se executa: exercitii de gimnastica medicala activa si pasiva, exercitii cu mingea, exercitii de respiratie sub forma de joc , jocuri dinamice , exercitii de mers si alergari , exercitii de postura. Executia exercitiilor se va face mai mult prin metoda imitativa si are un caracter activ.
Vor fi executate cat mai corect pentru a deveni deprinderi.

Kinetoterapie pentru copii de la  3 la 7 ani (perioada prescolara):

In aceasta perioada se continua procesul de crestere in inaltime si greutate. Coloana vertebrala se poate modifica datorita elasticitatii. Sistemul muscular este inegal dezvoltat, de aceea prescolarul efectueaza mai usor miscarile largi, ample, decat miscarile de precizie.

Obiectivele si exercitiile kinetoterapeutice in aceasta perioada prescolara trebuie diferentiate datorita particularitatilor psiho-somatice:

Intre 3-5 ani se urmareste: stimularea cresterii, imbunatatirea starii de sanatate, dezvoltarea deprinderilor motrice, dezvoltarea musculaturii spatelui si abdomenului, reducerea instabilitatii neuromotorie specifica varstei. Se vor efectua exercitii de gimnastica sub forma analitica, jocuri de miscare pentru dezvoltarea coordonarii miscarilor.

Intre 5-6 ani se urmareste: dezvoltarea musculaturii corpului, dezvoltarea deprinderilor motrice de baza , invatarea respiratiei corecte. In acest scop, se vor efectua exercitii pentru dezvoltarea deprinderilor motrice de baza, gimnastica analitica, jocuri dinamice.

Intre 6-7 ani se urmareste: formarea unei atitudini corporale corecte, dezvoltarea interesului pentru exercitiile fizice si initierea in practicarea unor sporturi usoare. Se vor efectua exercitii de forta, exercitii cu intensitate mica si durata scurta, jocuri de miscare, gimnastica analitica, plimbari in aer liber.

Kinetoterapie pentru copii de la 7 la 11 ani:

Continua perfectionarea marilor functiuni ale organismului, ale echilibrului functional; Se dezvolta psihicul, favorizand activitatea complexa din scoala. Se urmareste dezvoltarea armonioasa a corpului, mentinerea sanatatii, educarea respiratiei, insusirea reflexului de postura corecta, dezvoltarea rezistentei generale a organismului. Exercitiile recomandate sunt cele de gimnastica medicala dinamica si analitica, de dezvoltare si perfectionare a deprinderilor utilitar-aplicative (mers, tarare, catarare), de perfectionare a deprinderilor motrice de baza (mers, alergare).

Kinetoterapie pentru copii de la 10 la 14 ani (perioada pubertara):

In aceasta perioada prin efectuarea exercitiilor se urmareste o crestere si o dezvoltare armonioasa, tonifierea musculaturii, cresterea mobilitatii articulare, perfectionarea deprinderilor motrice de baza, asigurarea respiratiei corecte, autocontrol si mentinerea unei atitudini corporale corecte. Se vor efectua exercitii de gimnastica analitica, exercitii pentru perfectionarea deprinderilor (mers, alergare, catarare, saritura, aruncare), exercitii pentru dezvoltarea fortei, vitezei, rezistentei, exercitii cu diferite obiecte (mingi, cercuri), exercitii de respiratie.

Kinetoterapie pentru copii de la 14 la 18 ani (perioada adolescentei):

In aceasta perioada se urmareste cresterea si dezvoltarea normala, mentinerea unei pozitii corporale corecte, autocorectarea deviatilor de coloana vertebrala, asigurarea respiratiei corecte, asigurarea tonicitatii musculare , consolidarea deprinderilor si priceperilor motrice.
Se efectueaza exercitii de gimnastica analitica, exercitii pentru dezvoltarea fortei , vitezei, exercitii cu diferite obiecte (mingi medicinale, cercuri, bastoane, greutati), exercitii de gimnastica respiratorie, exercitii din diferite ramuri sportive.
 

Pentru a va asigura ca sugarul sau copilul dumneavoastra isi va mentine o stare de sanatate optima si va beneficia de cele mai bune programe terapeutice specifice afectiunii in cauza, centrul nostru va recomanda sa nu amanati prezentarea la un cabinet de specialitate.

Va asteptam in centrul nostru cu programe speciale de kinetoterapie, aplicate fiecarei grupe de varsta.

 

Kinetoterapeut Elena Tose
Dr. Petre Muresan


 

Aveti întrebări pentru kinetoterapeutii nostri?

Daca doriti sa aflati parerea kinetoterapeutilor nostri la intrebarile Dvs. legate de procedurile de kinetoterapie, fizioterapie, recuperare medicala sau gimnastica medicala in general, va rugam sa ne trimiteti intrebarea completand formularul de mai jos:
Adresa de e-mail:


Intrebarea dvs:
Întrebări trimise de vizitatorii noștri:

 1. Recuperare dupa luxatie rotula
  Am stat cu piciorul in gips 2 saptamani dupa o luxatie de rotula iar acum dupa ce la scos ma descurc cam greu. Ma doare cand il indrept si indoi dar cea mai mare problema e ca nu pot sa il ridic decat cu ajutorul maini doctorul mi-a spus sa stau in picioare si sa il tot ridic dar din cauza ca mi s-au slabit muschi nu pot sa fac lucru acesta si nici sa ma sprijin in totalitate pe el doar in carji ma pot deplasa. Ce ar trebui facut?
  Trimisă de Crina in 25 May (0 răspunsuri primite)
 2. Despre corsetul pentru corectarea scoliozei
  Buna ziua va rog sa ma ajuta ti in legatura cu procedurile ptr scolioza cu purtare de corset,pre si postoperator in kinetoterapie.....multumesc mult
  Trimisă de anca in 25 May (0 răspunsuri primite)
 3. Diagnostic hernie de disc dupa accident rutier
  In urma cu 4 luni am avut un accident rutier după care am rămas cu dureri groaznice de spate in zona lombara si degetele(4-5 )de la piciorul drept imi sunt amortite.Marți am facu un RMN rezultatul fiind hernie de disc L4 SI L5. Întrebarea mea este daca in urma accidentului este posibil sa am acest diagnostic? Astept un raspuns ferm din partea dumneavoastră. ......
  Trimisă de Hainal Norbert in 5 May (1 răspunsuri primite)
 4. Recomandari exercitii fizice in poliartrita reumatoida
  Am poliartrita reumatoida grad de handicap accentuat. Merg de 4 ori pe săptămână la înot. Pot practica și alergat sau mers alert pe banda sau bicicleta?
  Trimisă de Morariu silvia in 5 May (1 răspunsuri primite)
 5. Operatie de menisc
  Am flexum dupa operatia de menisc nu pot indrepta bine piciorul si nici sa-l indoi mult ce sa fac? multumesc
  Trimisă de cercelaru tudor in 3 May (1 răspunsuri primite)
 6. Kinetoterapie pentru persoane cu HTA
  Buna ziua Ce program kinetic pentru persoanele cu hipertensiune arteriala secundara recomandati?
  Trimisă de Alina in 3 May (1 răspunsuri primite)
 7. Fizioterapie dupa fractura tibie si peroneu
  am fost operat in danemarca la piciorul drept dupa o dubla fratura de tibie si peroneu ,mi sa pus un cadru metalic gresit deoarece nu sunt specealisti in danemarca ,am fost trimis in germania unde am fost operat din nou si mi sa fixat cadru din nou ,am fost operat si mi sa pus doua tije si 13 suruburi,cand pot incepe fizioterapia? si din cauza la sange am o arsura care se vindeca greu
  Trimisă de dan alexandru in 13 Apr (1 răspunsuri primite)
 8. Recomandari exercitii dupa fractura tibie si peroneu
  O sa va fac un scurt istoric. Am fost operata la piciorul stang , fractura de tibie si peroneu, am o placa cu 9 suruburi.Mai trebuie sa tin ghipsul inca o luna. Am inceput sa pun piciorul in pamant dar nu pa sprijin pe el. Va rog imi puteti da niste sfaturi, ce fel de exercitii pot sa fac, cand pot sa-mi kas greutatea corpului pe picior. Si de trebuie sa fac dupa scoaterea ghipsului. Multumesc.
  Trimisă de avram ana in 2 Apr (0 răspunsuri primite)
 9. Indicatie magnetoterapie dupa operatie implant stent
  La 3ani dupa implantare de stent ca urmare unui infarct, pentru gonartroza as putea face procedura de magnetoterapie?
  Trimisă de iosif nicoleta in 28 Mar (1 răspunsuri primite)
 10. Cate sedinte de kinetoterapie sunt necesare pentru lumbago
  Dupa cite sedinte de kinetoterapie si masaj imi va trece durea de lumbago sciatic .e o mica ameliorare tin sa mentionez
  Trimisă de ion liliana in 21 Mar (1 răspunsuri primite)
 11. Gimnastica medicala dimineata devreme
  Pot sa fac gimnastica medicala dimineata dupa ce ma trezesc (intre 6-7) am listeza de 6mm si 0 herniuta l5 s1? Va multumesc.
  Trimisă de seulean liviu in 19 Mar (1 răspunsuri primite)
 12. Recomandare kinetoterapie in profilaxia obezitatii
  Buna ziua. Am o cunostinta care da semne de surplus ponderal (nu se pune problema de obezitate, ci doar de o ingrasare!) si vrea sa mearga la kinetoterapie pentru profilaxia obezitatii si a afectiunilor asociate (mama ei avand diabet zaharat). De la ce medic ar putea sa primeasca recomandarea pentru kineto? Medic nutritionist? sau de la endocrinologie? I s-a cerut neaparat recomandare.Multumesc.
  Trimisă de Alexandra in 17 Mar (1 răspunsuri primite)
 13. Recuperare ruptura tendon supraspinos
  buna seara as vrea sa stiu in cazul unei rupturi partiale de tendon supraspinos la umar; am urmat tratament medicamentos cu antiinflamatorii dar durerile sunt aceleasi este necesar sa fac kinetoterapie chiar daca am dureri de umar sau dupa ce nu mai am dureri?
  Trimisă de coltatu paula in 15 Mar (1 răspunsuri primite)
 14. Recomandare kinetoterapeut
  Doresc sa imi recomandati un kinetoterapeut pentru a face recuperare, petru sotul meu, care sufara de polioneuromiopatie cronica.
  Trimisă de Paula Diomu in 15 Mar (1 răspunsuri primite)
 15. Fizioterapie sau kinetoterapie pentru recuperare glezna
  Buna seara ,in 23 Dec 2015 mi am rupt glezna , pe 24 am avut operatie , vineri 04.03 am avut operatie mi au scos cele 2 tije , Ar trebuie sa incep fizioterapia , dar mi sa spus ca kinetoterapia are mai bune rezultate.Am fost operata in Copenhaga, locuiesc aici.
  Trimisă de Eliza Iana in 7 Mar (1 răspunsuri primite)
 16. Recomandare incepere tratament kineto pentru hernie de disc
  Buna ziua, De curand am fost diagnosticat cu hernie de disc posterioara mediana 13/7,6mm si hernie discala mediana-paramediana stanga ce are contact cu radacina s1 stanga. Imi puteti spune daca pot incepe tratamentul de kineto, Mentionez ca nu am dureri foarte mari dupa medicamente si nici dureri pe picior.Va multumesc si astept cat mai curand un raspuns
  Trimisă de marin emilian in 6 Mar (1 răspunsuri primite)
 17. Bibliografie kinetoterapie in timpul sarcinii
  Buna ziua, sunt studenta la facultatea de moase in anul IV si doresc sa mi fac lucrarea de licenta in acest domeniu frumos di anume beneficiile kinetoterapiei in timpul sarcinii. As dori sa mi recomandati o bibliografie legata de acest subiect. Va multumesc pt ajutor!
  Trimisă de Raicu Ruxandra in 5 Mar (1 răspunsuri primite)
 18. Kinetoterapie in boala Forestier
  Recent am fost diagnosticat cu boala Forestier la nivelul coloanei vertebrale si mi sa recomandat sa fac kinetoterapie.Ce exercitii fizice ar trebui sa fac? Va multumesc.
  Trimisă de constantinescu crin in 4 Mar (1 răspunsuri primite)
 19. Toate detaliile privind miscarea pasiva in pediatrie
  Buna seara!As dori sa imi spuneti si mie toate detaliile privind miscarea pasiva mecanica in pediatrie.Multumesc
  Trimisă de Amzucu Georgiana in 4 Mar (1 răspunsuri primite)
 20. Recomandare carti examen kinetoterapie
  Buna ziua, sunt studenta la Facultatea de Moase in Bucuresti si am ales sa fac lucrarea de licenta in domeniul kinetoterapieisi anume benefiiciile kinetoterapiei in tompul sarcinii. As avea marea rugaminte sa mi recomandati carti de unde as putea sa citesc, sa ma documentez asupra acestui subiect. Va multumesc
  Trimisă de Raicu Ruxandra in 3 Mar (1 răspunsuri primite)
 21. Practicare exercitii fitness dupa operatie abdominala
  Practic pt.intretinere, exercitii specifice de fitness, cu greutati moderate. Acum o luna am suferit o histerectomie totala cu anexetomie stanga, respectiv mi-a ramas activ doar un ovar. Mai pot practica acest tip de exercitii sau trebuie sa gasesc altceva, gen exercitii de aerobic? Dupa cat timp este permis efortul fizic, indeosebi in zona abdomenului? Multumesc!
  Trimisă de Lupse Nicoleta in 3 Mar (1 răspunsuri primite)
 22. Intrebare - posibilitate recuperare in centrul medical
  Am 65 ani, sunt in prezent pensionara. Am 1.60 cm si 82 kg si am remarcat ca am inceput sa respir greu cand urc scari sau un deal.Cautam de mult un mediu unde sa fac miscare (potrivit conditiei mele actuale). In ce conditii pot apela la Centru Dumneavoastra?
  Trimisă de Socaciu Maria in 3 Mar (1 răspunsuri primite)
 23. Sechele dupa meningita streptococ B
  Bună ziua Fetita mea la numai o luna și 16 zile a fost diagnosticata cu meningita cu streptococ de tip b. Încă suntem în spital la matei Balș București..am.scăpat de meningita și acum trebuie sa lucram cu sechelele rămase..sechele foarte severe asa ni sa spus..vreau doar sa știu dacă ați avut cazuri cat la 100% sau recuperat.. ce functi si-a recuperat? Știu ca fiecare copil în parte este diferit..dar orice părere este o sansa pt noi..multumim
  Trimisă de Carmen in 3 Mar (1 răspunsuri primite)
 24. Exercitii recuperare pentru bolnav cu ataxia
  buna seara as dori sa stiu unde as gasi un program de exercitii pt tatal meu de 65ani cu ataxia - boala aceea in care si-a cam pierdut echilibrul si nu mai are curaj nici cu cadrul sa mearga din cauza unor cazaturi in care s-a lovit (nu si-a fracturat ceva da era cat pe ce) e din cauza bolii sau cateodata mi se pare ca nici nu ar putea face mult ,,sport,,dar nici nu prea p[oate mai ales singur decat niste miscari ale gleznelor si eventual ale mainilor ,deci un sistem de exercitii ce mi le ati recomanda.va multumesc anticipat
  Trimisă de inoan daniela in 23 Feb (1 răspunsuri primite)
 25. Recomandare pentru ameliorare dureri post-operatorii
  Buna seara,as dori sa imi spune-ti ce este indicat .Sunt operata de 5 luni la l5 cu surub,vu incizie pe burta,dupa 10 zile am fost dim nou operata cu incizie la spate pentru ca am avut dureri foarte mari de la genunchi pana la glezna.Acum am dureri inca la picior dar imi apare dureri mai slabe si la coloana .Am medicamentatie pentru dureri si repaus total la pat.Rugamintea mea este dv. ce imi recomandati.Va multumesc din suflet anticipat.
  Trimisă de Daniela -Lavenica in 21 Feb (1 răspunsuri primite)
 26. Recomandare kinetoterapie pentru hernie de disc
  Buna ziua, As dori opinia dvs. in privinta aplicarii procedurilor de kinetoterapie si/sau mezoterapie in cazul unui diagnostic de hernie discala voluminoasa L4 mediana posterioara, subligamentara, descendenta, cu comprimarea importanta a sacului dural si tangenta radiculara cu radacina L5 la emergenta ei durala, cu posibil fragment discal liber situat in contact cu hernia discala. Dimensiunile herniei sunt de cca 9,8/3,4/6,8 mm. Mentionez ca indicatiile neurochirurgului au fost in sensul interventiei chirurgicale. Va multumesc frumos!
  Trimisă de Roxana Biris in 10 Feb (1 răspunsuri primite)
 27. Durere picior dupa operatie la coloana
  Am fost operata acum trei luni la coloana l5 l4 cu durere pe piciorul stang am fost bine pana acum aveam dureri la schimbarea vremii dar acum a inceput sa ma doara in partea dreapta sold si pleaca pe nerv pe picior. Care ar putea fi cauza si ce trebuie sa fac? Va multumesc.
  Trimisă de Mihaela in 9 Feb (1 răspunsuri primite)
 28. Posibilitate recuperarea prin kinetoterapie dupa operatie coloana
  In urma cu ceva timp am avut o operație de îndreptare a coloanei vertebrale, insa unul dintre omoplati e cu mult in afara fata de celalalt. Intrebarea mea este daca kinetoterapia mai are vreun rol de corecție in acest caz, sau doar de tonifiere a musculaturii.
  Trimisă de Alina in 2 Feb (1 răspunsuri primite)
 29. Recuperare dupa fractura de bazin
  Baiatul nostru de 15 ani este operat de fractura de bazin avand o placa cu zece suruburi.Ne recuperam de 5 luni in fiecare zi(masaj,kineto,electro).Are un mers urat leganat,schiopatat.Se poate recupera integral si cam in ce perioada?
  Trimisă de constantin in 1 Feb (1 răspunsuri primite)
 30. Intrebare - pacient cu fibrilatie atriala
  Sotul meu este diagnosticat cu fibrilatie atriala paroxistica. Are nevoie de exercitii fizice ? Ce greutate poate duce in maini? Va multumim!
  Trimisă de Jula Silvia in 9 Jan (1 răspunsuri primite)
 31. Efecte dupa operatie hernie de disc
  Am fest operata de hernie de disc l4l5 si piciorul stang tot nu il simt ok dupa 10 zile de la operatie dupa cat timp o sa ma simt bine ? si ce exercitii trebuie sa fac am si un zgomot incoapsa si genunchi
  Trimisă de Luca in 29 Nov (1 răspunsuri primite)
 32. Exercitii pentru acasa pentru artroza
  Am fost diagnosticata cu artroza, as dori daca se poate sa-mi sugerati cateva exercitii care sa le pot face acasa, va Multumesc!
  Trimisă de Carmen in 18 Nov (1 răspunsuri primite)
 33. Kinetoterapie pentru ameliorare dureri post-operatorii
  Buna ziua, In 2009, la varsta de 52 de ani am fost operat in urma unui infarct, triplu by pass coronarian. Dupa cca un an au aparut dureri intercostale dreapta semipermanente(in zona colonului ascendent). Dupa cca doi ani au aparut acelasi gen de dureri intercostale stanga (in zona axilei) Acum durerile alterneaza(primavara si vara in dreapta, toamna si iarna in stanga) Am facut foarte multe investigatii cu internari la cardiologie, boli interne(computer tomograf, endoscopie digestiva inferioara si superioara,EKG, analize medicale, etc,) si nu mi s-a spus o cauza a acestor dureri care le ameliorez prin masaj in zonele afectate cu diverse unguente.Va rog sa-mi spuneti daca (desi clinic am o stare sa sanatate normala)ar trebui sa incerc un tratament kinetoterapeutic pentru ameliorarea acestor dureri chinuitoare. Va multumesc!
  Trimisă de Vasile lungu in 10 Nov (1 răspunsuri primite)
 34. Kinetoterapie copil cu sindrom Down
  Buna seara,am o fetita de 5luni si 3 saptamani care are Sindrom Down.Ne-a fost recomanadat sa facem kinetoterapie,ceea ce si facem dar si un corset cheneaupt ea.Fetita isi tine singura capul,se rostogoleste si are tendinta de a se ridica in fundulet.Va rog sa imi spuneti,numai daca se poate daca este necesara purtaea acestui corset Cheneau.Va multumesc!
  Trimisă de alina dorobantu in 6 Nov (1 răspunsuri primite)
 35. Gimnastica medicala dupa operatie hernie de disc
  Buna ziua. Doresc sa aflu la cat timp dupa o operatie de hernie de disc lombara pot incepe gimnastica medicala? Multumesc
  Trimisă de Ana Maria Sandru in 15 Oct (1 răspunsuri primite)
 36. Recuperare dupa operatie picior valg
  Buna ziua.Am o fetita de 9 ani care din nastere a avut picior valg bilateral ,la ambele picioare,a purtat orteze si s-a corectat cat de cat.a umblat normal dar avea anumite greutati la alergat, sarit,... la varsta de 8 ani trecuti dl dr a hotarat operarea piciorului stang ,dreptul refacandu-se intre timp.a fost operata practicandu-se alungirea calcaneului stang,recoltare de grfom osos diafiza fibulara stanga,tenotomie tendon achilian stg percutana,epifiziodeza interna distala tibie stanga,dupa operatie a fost mobilizata in ghips cruro-podal stg.evolutia postoperatorie e f buna, au trecut 6 luni ,umbla mult mai bine dar inca si in acest moment calca inauntru si pe toata talpa si ni s-a recomandat de catre dr de fam un kinetoterapeut specialst in asemenea probleme de copii care au fost operati.puteti sa ne indicati unde gasim o asemenea persoana?
  Trimisă de mihaela d in 8 Oct (1 răspunsuri primite)
 37. Rezultat neasteptat program kinetoterapie
  Buna ziua Am o fata de 13 ani care a fost diagnosticata in mai cu scolioza 24 grade. Am urmat un program de kineto si masaj pana in prezent si la controlul din aceasta luna s-a constatat ca a crescut cu 2 grade. Ce credeti ca s-a intamplat? Exercitiile nu au fost facute corect? Sedinta de kineto dura 2 ore si lucra la banda, bicicleta si 30 min exercitiile specifice pentru scolioza. Ne-a fost recomandat corsetul Cheneau. Ce ne sfatuiti: sa purtam corsetul sau sa continuam sedintele de kineto ( am primit de la Bucuresti recomandari pentru alt kinetoterapeut cu rezultate bune). Va multumesc si va doresc sa aveti o zi buna
  Trimisă de SERBAN RAMONA in 30 Sep (4 răspunsuri primite)
 38. Indicatii terapie picior valg si platfus
  Baietelul meu de 5 ani jumatate cu diagnostic picior valg si platfus face kineto dar ii face si fizioterapie cu calciu... nu stiu daca asa este corect sau necesar. Dna doctor spune ca trebuiesc facute 10 sedinte 20 min ... va rog sa-mi raspundeti si mii de multumiri
  Trimisă de Cila eugenia in 15 Sep (1 răspunsuri primite)
 39. Corectare cifoza toracala 70 grade prin kinetoterapie
  Se poate corecta cifoza toracala cu unghi de 70 grade Coob prin exerciti de kinetoterapie ? Mentionez ca este vorba de o domnisoara de 15 ani. Va multumesc anticipat.
  Trimisă de Salajanu Mihail in 12 Sep (1 răspunsuri primite)
 40. Recuperare dupa operatie hernie de disc
  Sunt operat de hernie de disc L5 din 13.08.2015.As vrea sa stiu cand as putea incepe un program de recuperare intr-un centru si ce exercitii as putea face pana atunci.Precizez ca merg zilnic pe jos.Va multumesc!
  Trimisă de SAMSON GHIORGHE in 25 Aug (1 răspunsuri primite)
 41. Recuperare antebrat dupa accident de munca
  Buna ziua! acum o luna de zile am avut un accident de munca mi/am taiat antebratul stang cu un circula avand urmatorul diagnostic.Fractura deschisa tip3c medie cu distala radius stang cu sectiunea nervului median.pv radial,si jonctiune musculo tendinoasa flexoare mana stanga. Acum starea mea este ameliorata fractura este bine mentinez ca am un fixator montat in brat,am inceput sa misc toate degetele.ieri mi/au scos firele in nr de 36 a fost o interventie de 10 ore.acu astept sa se vindece fractura pt a incepe terapia reflexo,kineto,fizio etc.Intrebarea mea este urmatoarea,pot face magnetoterapie si masaj usor la degete pt a/si da drumul muschii? mentionez ca sotia mea este maseour terape ut si detin si un aparat de impulsuri maggnetice profesional cumparat de la o licitatie la un spital din italia ,il luasem pt dureri de spate avand si o hernie usoara de disc,ce/i drept am folosit aparatul si sincer nu mai am probleme cu spatele. va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.Cu respect Daniel
  Trimisă de daniel in 13 Aug (0 răspunsuri primite)
 42. Ultrasunete in poliartrita reumatoida
  Am voie sa fac ultrasunete daca sunt diagnosticata cu poliartrita reumatoida ?
  Trimisă de Ana Blanariu in 10 Aug (1 răspunsuri primite)
 43. Pot sa inot daca sufar de angina pectorala
  Buna ziua, Daca am angina pectorala pot inota? A Ursu
  Trimisă de Adriana Ursu in 9 Aug (1 răspunsuri primite)
 44. Utilizare namol dupa operatie de hernie de disc
  Buna ziua,doresc sa aflu de la dumneavoastră daca am voie sa ma dau cu nămol la mare,avind in vedere ca am doua operații de hernie disc iar acum am dureri si amorțire miini de la cervicala.Va multumesc.
  Trimisă de Manescu Eugenia in 2 Aug (1 răspunsuri primite)
 45. INTEPENESC COMPLET...
  BUNA ZIUA AM O INTREBARE. AM FOST DIAGNOSTICATA CU SCOLIOZA DEXTRO CONVEXA LOMBARA CU PENSARE LATERALA STANGA A SPATIULUI iv L2 L3 .VERTEBRA DE TRANZITIE L5 LA SACRALIZAREA APOFIZELOR TRANSVERSE SI AM INCEPUT FIZIOTERAPIE SI MASAJ LA MIJLOC DE 4 ZILE SI AM NISTE DURERI MAI MARI DECAT CE LE AVEAM EU INAINTE SI VROIAM SA STIU DACA AM VOIE SA FAC SI KINETOTERAPIE SIMULTAN CU FIZIOTERAPIE PT CA AM MAI FACUT UN PIC DE GIMNASTICA SI M-AU MAI LASAT DURERILE DE SPATE IAR DUPA ORA DE FIZIOTERAPIE STAU CATEVA ORE LA PAT DAR INTEPENESC COMPLET NU STIU CE SA MAI FAC SA IMI FIE BINE MIE DE OBICEI INAINTE IMI TREMURA PICIOARELE SI MAINELE CAND FAC MISCARE MAI MULTA CU VITAMINELE STAU BINE
  Trimisă de CLAUDIA MIHAI in 1 Aug (1 răspunsuri primite)
 46. Dureri muschi spate dupa operatie hernie de disc
  Am 6 luni de la operatia hernie de disc si inca mai am dureri la muschi spatelui si oasele fesiere e normal? Am facut rmn si mi sa spus ca e totu ok.CE imi recomandati sa fac.nu pot sa dorm pe spate.
  Trimisă de Paun elena in 28 Jul (1 răspunsuri primite)
 47. Tratament condromalacie prin kinetoterapie
  Buna ziua! In urma cu 7 luni am fost diagnosticat prin examen RMN cu fisura de corn posterior menisc intern grad II si condromalacie grad II la genunchiul drept. Dupa 6 luni de repaus am reinceput sa alerg pe distante de 3-4 km de 3 ori pe saptamana. La inceput totul era bine, durea doar putin in zona meniscului, insa de 2 saptamani durerea este tot mai intensa in intreaga articulatie. As dori sa stiu daca exista exercitii de kinetoterapie indicate pentru tratamentul condromalaciei care sa poata fi facute acasa si daca da, o descriere cat mai detaliata a acestor exercitii. Va multumesc!
  Trimisă de MECU LAURENTIU in 25 Jul (1 răspunsuri primite)
 48. Blocaj umar dupa operatie la coloana cervicala
  Buna ziua, tatăl meu in vârstă de 66 ani a fost operat la coloană cervicala. I s-a introdus o proteza pt a inlocui partea vatamata . In urma operatiei umarul, bratul drept a rămas blocat ...il simte dar nu il poate folosi . Este normal ce s-a întâmplat? Credeti ca prin recuperare medicală isi va mai reveni? Multumesc
  Trimisă de corina in 25 Jul (1 răspunsuri primite)
 49. Afuziuni alternante
  Buna ziua, am fost operata acum 2 luni la gamba, mi s-a introdus o tija de la genunchi pana la glezna si as dori sa stiu daca sunt benefice afuziunile alternante -mentionez ca e vorba de apa termala. Multumesc
  Trimisă de simona in 14 Jul (1 răspunsuri primite)
 50. Tratament kinetoterapeutic scolioza postoperatorie
  Buna ziua, Doar o intrebare am, daca-mi permiteti: de cate ori pe saptamana ar trebui sa vin la centru pt sedinte de kinetoterapie (gimnastica medicala) pentru a stopa agravarea bolii (scolioza postoperatorie)? Multumesc, Adriana cacoveanu
  Trimisă de Adriana Cacoveanu in 9 Jul (1 răspunsuri primite)
 51. Kinetoterapie copii retard motor
  Buna ziua. Am un baietel de un an si 6 luni cu retard motor urmare a unei hipoxii survenite la 7 saptamani. Acum se ridica singur in picioare, merge in patru labe bine, manevreaza obiecte stand pe genunchi, umbla putin tinut de maini. Am vrea sa l ajutam sa umble mai repede (mentionez ca are un picior valg bilateral si il taraste dupa el). Copilul este foarte sociabil si cooperant.A facut kinetoterapie de la 9 luni si stimulare senzoriala. Facem si in prezent kinetoterapie la un cabinet privat unde se lucreaza cu el la spalier..ridicari, manevrari obiecte cu o mana in timp ce se tine cu cealalta etc. Va rog sa mi spuneti daca credeti ca ne puteti ajuta sa faca progrese mai repede. Multumim
  Trimisă de Oana in 21 Jun (0 răspunsuri primite)
 52. Recuperare dupa fractura bimaleolara tibie si peroneu
  Buna! Am avut o fractura bimaleolara tibie si peroneu,rezolvata chirurgical cu placa cu 5 suruburi la maleola peroneului si brose pe cea tibiala ,plus un surub ce mentine distanta fixa dintre cele 2maleole;deci am 3 incizii.Dupa 80 zile de la interventie merg cu o cirja ,dar am momente cind pot merge pe distante de citiva metrii normal.Fac miscari de flexie si extensie a labei piciorului,si cu sprijin pe calcai ridic laba piciorului ,plus apas laba pe o minge de cauciuc.Dupa 6-8 luni se vor scoate fiarele.Cind pot incepe kinetoterapia?La controlul de6 sapt totul a fost OK.Glezna se umfla dupa ce merg cca200m si am senzatia de menghine si devine rosu-violet.Este normal?
  Trimisă de Raluca I. in 16 Jun (1 răspunsuri primite)
 53. Leziune in zona bicepsului
  Buna ziua, puteti sa -mi spuneti daca pot sa-mi refac muschiul lezat si cum anume? La antrenament am fost lovit in zona bicepsului deasupra cotului pe interior, iar cand il contract pare intrerupt si nu este estetic, pot sa-l refac ?
  Trimisă de CLAUDIU in 6 Jun (2 răspunsuri primite)
 54. Ce diferenta este intre kinetoterapeut fizioterapeut si balneofizioterapeut
  As dori daca puteti, sa explicati la diferente intre kinetoteraput , fizioteraput si asistent de balneofizokinetoterapie si ce face diferenta intre acestia si un tehnician maseur. deoarece informatii clare si oficiale nu apar nicaieri si se fac unele confuzii. Va multumesc.
  Trimisă de Bunduc Razvan in 28 May (1 răspunsuri primite)
 55. Reabilitare acasa dupa operatie hernie de disc
  Buna ziua. V-as ruga daca imi puteti spune si mie ce reabilitare pot face acasa deoarece eu m-am operat in Germania de hernie de disc l5 s1 si nu am asigurare medicala sa pot merge undeva sa ma pot reabilita. As face acasa cite ceva sa ma pot reabilita citusi de putin. Va multumesc anticipat
  Trimisă de stancu daniel in 28 May (1 răspunsuri primite)
 56. Exercitii pt. abdomen diagnostic hernie de disc
  Buna seara!Ma numesc Ecaterina,am 17 ani si sunt diagnosticata cu hernie de disc;vreau sa slabesc,dar nu stiu daca am voie sa fac abdomene?
  Trimisă de Ecaterina Pintilei in 18 May (1 răspunsuri primite)
 57. Durere glezna la alergare
  Buna seara . Ma numesc Andreea si am 13 ani . Nu stiu ce s-a întâmplat cu glezna mea . Ma doare când alerg ,dar nu o am umflată ... Poimâine am o proba la sport de alergat si nu pot . Va rog frumos sa îmi spuneti ce am la glezna si cu ce pot sa remediez durerea in cel mai scurt timp.Va mulțumesc anticipat.
  Trimisă de Andreea in 12 May (1 răspunsuri primite)
 58. Recuperare dupa dubla fractura tibie si peroneu
  Buna seara,am suferit o dubla fractura maleolara-tibie si peroneu in urma cu 6 saptamini.S-a intervenit cirurgical,placa cu 5 suruburi la peroneu si niste brose pe maleola tibiala, in plus un surub ce mentine fixa distanta dintre malole(am trei incizii la glezna).Am inceput sa merg cu cadrul sprijinind 1/2 din greutate pe brate dupa 40 zile apoi am inceput sa merg cu o cirja.Inaite de aceasta am facut miscari de recuperare in pat si la marginea patului ce constau in flectarea si extensia labei piciorului.In tot acest interval cind ma ridicam in picioare piciorul de la glezna in jos se umfla si devenea vinat.Iar dupa citeva miscari simteam ca si cind un colier dureros imi stringea glezna.Am intrebat medicul si mi s-a spus ca e normal si sa continui. Am luat mereu antiinflamtoare si am pus gheata.Dupa 3 zile de folosit cirja durerile au devenit prea puternice si m-am intors din nou la cadru,fara sa sprijin de loc piciorul in pamint. Nu mai stiu ce sa fac ?Va rog sa-mi dati un sfat .Cu multumiri anticipate
  Trimisă de raluca iosifescu in 8 May (1 răspunsuri primite)
 59. Kinetoterapie pentru picior valg bilateral
  Buna ziua, Am doua fetite de 6 ani si respectiv 2 ani,ambele cu acelasi diagnostic de picior valg bilateral.Prima poarta ghete ortopedice, iar cealalta talonete.Ce sanse ne ofera kinetoterapia in aceste cazuri? Va multumesc!
  Trimisă de Coprean Andreia in 30 Apr (1 răspunsuri primite)
 60. Blocaj umar dupa ruptura de ligament
  Buna ziua,am si eu o problema la umarul dret,am fost operat in iunie anul trecut,am avut ruptura de ligament...mentionez ca sunt sportiv. Acum totul este bine,dar cand fac rotatia umarului in zona de imbinare simt un blocaj cu putina durere,ce as putea face sau ce imi puteti recomanda?
  Trimisă de Blaga Mihai in 28 Apr (1 răspunsuri primite)
 61. Cifoza idiopatica toracala
  Buna ziua. Baiatul meu, care va implini 18 ani in luna septembie, a fost diagnosticat cu cifoza idiopatica toracala T7-T12, 75 gr. Am fost la Bucuresti si ni s-a recomandat interventie chirurgicala. As dori sa stiu daca se poate recupera prin kinetoterapie. Astept cu interes raspunsul dv. Multumesc.
  Trimisă de Delia Bar in 26 Apr (1 răspunsuri primite)
 62. Exercitii fizice pentru copii cu CES
  Buna seara,Dragos ma numesc sunt profesor de ed.fizica ,as avea o rugaminte daca ma puteti ajuta cu niste exercitii fizice pentru copii cu C.E.S. trebuie sa fac niste planuri de lectie pe ed.fizica pentru copii cu C.E.S.si chiar as avea nevoie de exercitii fizice. Va multumesc
  Trimisă de Alecu Dragos -Constantin in 15 Apr (1 răspunsuri primite)
 63. Dieta si exercitii fizice pentru dureri genunchi datorate greutatii
  Buna ziua. Am 54 ani, doua operatii de hernie de disc si am luat foarte mult in greutate. Am deasemeni probleme cu oasele astfel ca nu fac sport insa merg zilnic pe jos 30-60 minute. Din cauza greutatii mari (100 kg) in ultima perioada ma dor foarte tare genunchii si nu mai am forta in picioare nici macar pt mersul zilnic. Imi puteti recomanda o dieta si ceva exercitii fizice pe care am voie sa le fac ? Multumesc.
  Trimisă de vasilica in 4 Apr (1 răspunsuri primite)
 64. Kinetoterapie pentru recuperare discopatie iritativa neoperabila
  Bună ziua! În data de 29 ianuarie am acuzat durere in zona lombara la coloana. Am facut fizioterapie cu acupunctură si RMN. Rezultatul la RMN a fost:rectitudinea coloanei lombare de profil si discreta scolioza dextroconcav, minime protruzii discale, de la L3-L4 la L5-S1 ce amprenteaza sacul dural si au contact cu rădăcinile nervoase preforaminal la L5-S1. Concluziile RMN:protruzii discale lombare incipiente cu posibil efect iritativ radicular la L5-S1. Medicul neurochirurg a spus ca nu se poate opera, ce pot face pentru recuperare deoarece dureri sunt in continuare. Sunt din Braila si nu am gasit un cabinet specializat pentru a face kinetoterapie. Va multumesc!
  Trimisă de Daniel in 28 Mar (1 răspunsuri primite)
 65. Ameliorare dureri sold protezat postoperator
  Ce metode/procedee trebuie aplicate postoperatie de sold protezat pentru recuperarea functionala si ameliorarea dcurerilor.
  Trimisă de Gatlan Iulian Stefan in 26 Mar (1 răspunsuri primite)
 66. Proteza coxartroza - proceduri permise
  Mama are operatie de coxartroza, la piciorul drept are proteza cu bila metalica...,Are voie sa i se faca proceduri cu placute magnetice si cu curenti...?
  Trimisă de grety in 24 Mar (1 răspunsuri primite)
 67. Kinetoterapie pt. epifiza femurala superioara nontraumatica
  E bine sa fac kinetoterapie la Epifiza femurala superioara alunecata (nontraumatica). Si ce trebuie sa fac?
  Trimisă de andreea in 19 Mar (1 răspunsuri primite)
 68. KInetoterapie pt recuperare dupa ruptura de menisc
  Am fost operata in urma cu 6sapt de ruptura de menisc..am si o condromalacie gr 3.. intrebarea este daca pot face kinetoterapie si recuperare medicala cu laser, curenti si lampa, tinand cont ca am facut si o infiltratie cu crespine gel..acea unica infiltratie cu 750 lei. Genunchiul ma doare la mers, are redoare in continuare si merg schiopatat. Vad ca incepe si celalalt genunchi sa doara. Credeti ca mai imi revin vreodata samai pot merge normal? Am 43 de ani si sunt asist med in sectia chirurgie Deva Spit jud de Urg. Sunt necajita si disperata.Cat dureaza recuperarea in cazul meu? Va multumesc din suflet!
  Trimisă de ciobotaru delia cristina in 5 Mar (1 răspunsuri primite)
 69. Intrebari - cifoza Scheuermann
  Buna ziua băiatul meu de 14 ani are cifoza scheurmann si o mica scolioza face fizio si kineto si vreau sa va intreb in kineto e corect sa i se pună greutati pe coloana 5 minute întins pe spate(nu stiu exact greutatea) si daca ere voie sa ia reumastop pliculete,multumesc mult astept raspuns.
  Trimisă de Flori P in 27 Feb (2 răspunsuri primite)
 70. Antrenament aerobic pentru persoane cu afectiuni ale coloanei
  Buna ziua, Am si eu o intrebare la dvs. Eu am niste probleme cu coloana (scolioza si cifoza) si in prezent fac recuperare (masaj,kineto si electro) si as dori sa stiu daca as putea face in acelasi timp si aerobic sau cardio. Va multumesc. Astept rsp dvs. O zi buna
  Trimisă de Catalina in 12 Feb (1 răspunsuri primite)
 71. Intrebare despre orteza de glezna
  Buna ziua am o orteza de glezna si varful trebuie inndoit putin la45 grade. E normal?
  Trimisă de guruits laura in 10 Feb (1 răspunsuri primite)
 72. Masaj la sold dupa operatie de histerectomie
  buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti daca pot face masaj la sold daca sunt operata acum 2 luni si jumatate operatie de histerectomie.am o artroza
  Trimisă de pirvulescu liliana in 6 Feb (1 răspunsuri primite)
 73. Kinetoterapie pt. recuperare neurologica in stare grava
  buna ziua .am fetita in virsta de 17anisi7lunicare in urma unei encefalite suferite in urma cu 2ani a ramas cu sehele majore cerebrale si este in stare neurovegetativa.nu vede nici macar umbre nu scoate nici un sunet.nu comunicasub nici o forma iar miscarile pe care le mai face la manute sunt miscari involuntare asa cum ne au spus neurologi pe la care tot am fost.vine acasa un kinetoterape ut dar nu avem o schema ptr miscarile kineto individuale ptr fetita intocmite in colaborare cu dra neurolog.ci face cu ea miscarile pe care le stie kinetoterapeutul in ciuda faptului ca nu a mai avut un caz ca al fetitei mele.ne a spus acesta.cat cum in ce fel o mai poate ajuta kinetoterapia pe fetita mea tinand cont de starea neurovegetativa in care se afla .Va multumesc
  Trimisă de IONICA in 5 Feb (1 răspunsuri primite)
 74. Masaj de relaxare dupa infarct miocardic operat
  Va rog sa-mi spuneti daca masajul de relaxare este indicat in cazul in care am suferit un infarct miocardic cu implantare de stent in 2013? Multumesc,
  Trimisă de Nelu Magerusan in 31 Jan (1 răspunsuri primite)
 75. Ce se poate face pentru ameliorarea durerilor dupa operatie hernie de disc
  Buna ziua, am 40 de ani si am fost operata pe 22 sep 2014 de hernie de disc l5 s1, la rmn ul facut inainte interventie s a observat si " bombare discala l4 l5 cu semne de conflict radicular l5stg". La controlul de dupa interventie, dupa 2 luni, in urma unei radiografii nu era ok ....laminectomie l5 in stg. cu pensare a spatiului l5 s1cu accentuarea lordozei lombare. Astazi la 4 luni de la interventie am dureri ce nu mi permit sa am o viata normala. La un rmn facut astazi , am aflat ca o noua interventie pt curatarea unei cicatrice " uracioase" m ar ajuta muult. Ma doare spatele, bazinul si piciorul stg. Nu rezist mai multde 2 ore in picioare sau in sezut. Multumesc mult.
  Trimisă de ilie in 16 Jan (3 răspunsuri primite)
 76. Tratament hernie fara operatie
  Buna ziua,am 29ani iin urma unui rmn am aflat ca am hernie de disc L4-L5as vrea sa stiu daca ma puteri ajuta cu un tratament,nu as vrea sa ajung la operatie
  Trimisă de grecu titi in 16 Jan (1 răspunsuri primite)
 77. Durere in laba si muschii piciorului
  Domnilor, am dureri mari la laba piciorului,mai mult in talpa si simt muschii de la genunchi pana la coapsa blocati. Ce trebuie sa fac?
  Trimisă de Aurica Juganaru in 14 Jan (1 răspunsuri primite)
 78. Impachetari cu namol pt. gonartroza
  Este recomandat impachetarea cu namol la gonartroza ?
  Trimisă de GUSTA LUCIANA in 9 Jan (1 răspunsuri primite)
 79. KInetoterapie pentru hallux valgus
  Buna ziua.As avea o intrebare legata de kinetoterapie.Am facut kinetoterapie mi-a placut foarte mult sedinta, kinetoterapeutii sunt cu adevarat specialisti. Am fost diagnosticata cu hallux valgus grad 1, se poate preveni evolutia montului? Daca da, prin ce metode? Astept raspunsul dvs, va multumesc!
  Trimisă de Roxana in 3 Jan (1 răspunsuri primite)
 80. Tratament pentru varice in zona gambei
  Buna ziua,am varice la gamba inf.piciorul drept,v-as ruga sa-mi spuneti daca nu se poate rezolva prin procedurile de recuperare,efectuati operatie cu laser si daca da as vrea sa ma programati.Va multumesc pentru solicitudine si la multi ani!
  Trimisă de maria in 30 Dec (1 răspunsuri primite)
 81. Tratament hernie de disc zona lombara
  Buna...am 26 de ani si in urma rezultatului de rmn am hernie de disc lombar l3 si l4 de 7 mm.va rog sami dati un rasp daca piteti sa ma ajutati prin tratamentul dumneavoastra fara sa fiu operat,deoarece in urma c 2 ani am fost operat de hernie de dis la l4 si l5... Va rog mult sa ma ajutati ku un raspuns.va multumesc.
  Trimisă de kerekes peter in 1 Dec (1 răspunsuri primite)
 82. Corset pentru corectare scolioza idiopatica
  Fetita mea, in varsta de 14 ania fost diagnosticata de catre un prim medic ortoped cu scolioza idiopatica dorso lombara gr. I, si i s-a recomandat doar corset Cheneau iar cel de-al doilea ortoped a spus acelasi dg. scolioza dorso lombara dextroconvexa 20 grade si a recomadat kinetoterapie plus corset chaneau. Nu stiu daca are importanta faptul dar ambii medici consulta in cadrul clinicii OrtoProfil, unde se fac aceste corsete. Primul a exclus categoric kinetoterapia spunand ca e pierdere de vreme. Ce ma ingrijoreaza e faptul ca fiecare medic a vazut alt umar mai sus, mai ridicat la fetita. Am facut corsetul, bineinteles, prima reactie, primul contact e unul de repulsie totala, din partea unei tinere care pana acum nu se stia cu probleme. As dori sa intreb, dupa experienta dumneavoastra, o scolioza de 20 de grade necesita neaparat corset? Un program complex si serios de kineto nu ar fi de ajuns? Va multumesc mult ca acordati atentie unei mame disperate!
  Trimisă de ioanam in 26 Nov (1 răspunsuri primite)
 83. Analiza rezultat RMN
  Am primit in urma RMN urmatorul rezultat Discreta accentuare a lordozei lombare fiziologice,canal vertebral cu diam.AP=16mm la nivel pedicular L5.Hiposemnal T2 de tip degenerativ al discului L5 cu pensare posterioara a spatiului inyervertebral L5-S1.Hernie focala L5 cu baza de 23mm, protuziva 5mm localizata interdiscoligamentar dr, cu fragment discal cu diam axiale 10/6.5mm, craniocaudal 9,5mm, cu amprenta larga pe sacul dural si radacina S1 dr.la emergenta. Fara edem osos vertebral. Con medular cu semnal si morfologie normale. Credeti ca exista sansa de remediu fara operatie? Puteti sa ma ajutati prin tratamentul impus de dumneavoastra?Precizez ca in prezent desfasor munca la birou , majoratar pe scaun timp de 8-10 ore. Va multumesc din suflet.
  Trimisă de Mititelu in 22 Nov (1 răspunsuri primite)
 84. Kinetoterapie picior valg
  Buna ziua! Am un baietel de 7ani cu diagnostic de"picior valg grd 3".lmi puteti spune,va rog,daca acest defect al piciorului se poate corecta prin kinetoterapie? Multumesc anticipat pentru raspuns.
  Trimisă de colpos nicoleta in 14 Nov (1 răspunsuri primite)
 85. KInetoterapie pt. corectare scolioza
  Baiatul meu de 8 ani are o usoara scolioza si dupa niste investigatii ni s-a spus ca are muschii slab dezvoltati si repartizati inegal pe brate si picioare.Face gimnastica medicala dar intrebarea mea este :L-ar putea ajuta mai bine kinetoterapia?Multumesc!
  Trimisă de Barzan daniela in 15 Oct (1 răspunsuri primite)
 86. Costuri sedinte de recuperare
  buna ziua. as dori sa stiu cat cost un pachet de sedinte pentru recuperare dupa ligamentoplastie. mentionez ca am mai facut recuperare dar simt ca mai este necesar. va multumesc.
  Trimisă de mihaela in 15 Oct (1 răspunsuri primite)
 87. Amorteli dupa interventia chirurgicala la L4-L5
  Buna ziua.Am suferit 2 interventii chirurgicale la L4-L5 in decurs de o luna de zile.Dupa ultima interventie chirurgicala pe care am suportat-o acum 2 saptamani am amortite picioarele amandoua ,organele sexuale si anusul.Am 50 de ani si dureri nu mai am in acest moment.Cat credeti ca mai pot avea aceasta stare de amorteala ,care ar fii tratamentul.Mentionez ca diagnosticul cu care am iesit din spital a fost sciatica trenanta.Va multumesc
  Trimisă de Stefanescu in 4 Jul (1 răspunsuri primite)
 88. Recuperare traumatism vertebro-medular C5-C6
  Buna ziua. As avea o singura intrebare: detineti informatii in cadrul recuperarii kinetoterapeutice pacientilor cu traumatism vertebro-medular C5-C6? Va multumesc.
  Trimisă de Andrada Titu in 3 Jun (1 răspunsuri primite)
 89. Kinetoterapie pentru desensibilizare in cazul refluxului gastro-esofagian la copii
  Buna ziua! Ma numesc Nicoleta C. si am o fetita de 2 anisori. Desi s-a nascut prematur, este f bine dezvoltata, insa are reflux gastro-esofagian si inca nu i-a trecut, de asemenea, reflexul de voma (gagging reflex sau refdlexul faringian) este mult mai accentuat decat in mod normal. asta face ca mestecatul sa ii fie imposibil, nu reusim sa scapam de pasierarea alimentelor. Vorbeste orice, deci muscular este in regula, la nivel ORL este normal dezvoltata, dar ii este extrem de greata de orice. Kinetoterapia ne-ar putea ajuta? Am dori sa incercam asa ceva, daca ar putea ajuta la desensibilizarea zonei. Va rog sa ne ajutati cu un raspuns. Va multumesc
  Trimisă de Nicoleta C. in 25 May (1 răspunsuri primite)
 90. Informatii pentru afectiunile de tip neurologic
  Buna ziua. Sunt student in anul II la kinetoterapie in oradea si am inceput sa fac voluntariat la pacienti cu Scleroza multipla si as avea nevoie, daca se poate sa imi recomandati o carte de neurologie care ar putea sa ma ajute sa inteleg sursa acelor afectiuni. Teoretic eu voi avea aceasta disciplina in anul III, dar pana atunci mi-ar placea sa ma apuc de aceasta disciplina. Va multumesc.
  Trimisă de B. Levi in 15 May (1 răspunsuri primite)
 91. Recomandare tratament pentru dureri la sold
  Ma confrunt de catava luni cu dureri ale soldului drept. Am facut radiografii la coloana si sold. Diagnostic artroza,inceput de coxartroza si probleme la coloana. Am inceput sedinte de kinetoterapie si 5 zile la techirghiol masaj cu namol,bai in bazin cu apa sarata,laserterapie. Nu prea cedeaza durerile. Ma doare si noaptea cand ma intorc. Am 51 ani. Am suferit in 2005 o operatie de histerectomie totala la Cluj la Institutul oncologic. Au descoperit niste celule borde-line la ovar. Nu am urmat nici un tratament de substitutie hormonal. Sunt din Bacau. Intrebarea mea este daca pot face sedinte de magnetoterapie. Recomandarile d-lui profesor de la Cluj au fost sa nu fac sedinte cu, curenti electrici. Au trecut 9 ani de la operatie. Va multumesc.
  Trimisă de Ceobanu Maria in 9 May (1 răspunsuri primite)
 92. Kinetoterapie de recuperare dupa fractura bimaleolara
  Stimate Doamna/Domn, Ma numesc K. Nagy si va prezint pe scurt cazul meu. Acum 2 ani am avut o fractura bimaleolara, operat, pus o placa si suruburi. Dupa 6 saptamani de tinut in gips mi s-a prescris lioton gel si mi s-a zis sa fac niste miscari de glezna. Atat. Apoi peste 5 luni au fost scoase suruburile si placa, am facut putina fizioterapie (ceea ce mi s-a prescris). Din pacate abia acum am aflat ca prin unele proceduri si cu ajutorul unui kinetoterapeut se pot obtine rezultate mult mai bune decat cele obtinute de mine. Nu ma doare glezna, dar de exemplu nu pot sa alerg pentru ca nu are flexibilitatea necesara, si in schimb ma doare genunchiul. In fine intrebarea mea este daca acum dupa 2 ani se mai pot aduce imbunatatiri si daca ar fi disponibil un kinetoterapeut la Dvs. pentru aceasta misiune? Astept raspunsul Dvs. Cu multumiri, K. Nagy
  Trimisă de Krisztina Nagy in 16 Apr (1 răspunsuri primite)
 93. Kinetoterapie in PCI
  kinetoterapie in pci ,exercitii la domiciliu,
  Trimisă de rosu laura in 8 Apr (1 răspunsuri primite)
 94. Tratament de recuperare pentru coxartroza
  Buna ziua,ma numesc Razvan S. am 28 de ani si am fost diagnosticat de curand cu coxartroza bilaterala gradul 1 soldul stang. Nu am probleme de mobilitate,doar ca dupa ce stau cateva ore in picioare si fac efort fizic,am dureri la sold si pe muschiul piciorului in jos.v-as ruga sa-mi spuneti ce sanse de recuperare am si cat costa tratamentul la clinica dvs? Mentionez ca eu locuiesc in pitesti.va multumesc
  Trimisă de scurtu razvan in 30 Mar (1 răspunsuri primite)
 95. Boala Scheuermann si practicarea sportului de performanta
  Buna ziua, numele meu este T. Camelia, fiul meu in varsta de 19 ani, sportiv de performanta, tenis, a acuzat usoare dureri de spate caum 2 saptamani si in urma unui examen RMN i s-a spus ca care modificari edematoase osoase vertebrale L4 si L5 si in musculatura paraspinala, pe fondul unor modificari din cadrul bolii Scheuermann-posttraumatic. El face tenis de la varsta de 7 ani si pana acum nu am stiut de acesta afectiune. Ce presupune aceasta afectiune? ce tratament exista? Mai poate face sport de performanta?
  Trimisă de tatomir camelia in 23 Mar (1 răspunsuri primite)
 96. Kinetoterapia in bolile neurologice pe baza de stres
  As dori sa intreb daca kinetoterapia are tratament in cazul persoanelor care sufera de boli neurologice provocate de stres.{stare de slabiciune,ameteli,etc.}
  Trimisă de ionel in 19 Mar (1 răspunsuri primite)
 97. Diferenta intre un fizioterapeut, kinetoterapeut si asistent balneofizioterapeut
  Buna ziua as dori sa stiu care este diferenta dintre un fizioterapeut, un kinetoterapeut, si un asistent balneofizioterapeut. Multumesc anticipat, in asteptarea unui raspuns elocvent.
  Trimisă de miron in 10 Mar (3 răspunsuri primite)
 98. Exercitii pentru hernia de disc
  Ce exercitii se fac in hernia de disc pentru ameliorarea durerilor?
  Trimisă de tania in 26 Feb (1 răspunsuri primite)
 99. Tratament hernie de disc la varsta de 75 ani
  Buna ziua , as vrea daca se poate sa aflu si parerea d-voastra de specialist, in legatura cu o problema. Bunica mea in varsta de 75 de ani a fost diagnosticata cu hernie de disc , in urma efectuarii unui rmn .Doctorul curant a zis ca urmeaza sa o opereze . Credeti ca la varsta ei , este recomandata o operatie sau exista alte tratamente pentru a evita o interventie chirugicala ? Va multumesc anticipat pentru raspuns .
  Trimisă de Andreea in 14 Feb (1 răspunsuri primite)
 100. Kinetoterapie in cazul maladiei Scheuermann
  Baietelului meu de 9 ani diagnosticat cu maladia Sheuermann i s-a recomandat sa nu faca nici kinetoterapie.La el boala a determinat o hiperlordoza . Am comandat si orteza mai sunt cam 10 zile si soseste. Nu am stiut de aceasta boala ,am facut corsetul ca sa il ajutam sa isi corecteze pozitia mai repede. Am aflat la radiografia necesara confectionarii corsetului ca are aceasta maladie. Intrebam ,va rugam,ce exercitii de respiratie si corectare a pozitiei sa faca si daca are voie inot. Va multumim,cu respect, Elena
  Trimisă de Tone Elena in 8 Feb (1 răspunsuri primite)
 101. Kinetoterapie pentru scolioza la varsta de 14 ani
  Fetita mea are 14 ani si are scolioza nu mi-a spus gradul dar se vede la soldul drept si as vrea niste exercitii ptr. acasa. Va multumesc.
  Trimisă de petre simona in 6 Feb (2 răspunsuri primite)
 102. Kinetoterapie pentru scolioza idiopatica
  Se mai pot face tratamente kineoterapeutice pentru scolioza idiopatica la varsta de 27 ani ? Daca da ce rezultate se pot obtine? Va multumesc .
  Trimisă de elena in 31 Jan (1 răspunsuri primite)
 103. Kinetoterapia copiilor cu PCI
  As vrea sa stiu mai multe despre kinetoterapia copiilor cu PCI. Ma intereseaza orice amanunt!!
  Trimisă de Grajdean Oleg in 29 Jan (1 răspunsuri primite)
 104. Ce fel de exercitii se pot efectua acasa pentru cifoza
  Buna ziua,problema mea consta in faptul ca am cifoza,si v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu niste exercitii pe care sa le pot executa acasa,deoarece nu am posibilitatea de a merge la un medic.Multumesc Anticipat.
  Trimisă de Irinel in 26 Jan (1 răspunsuri primite)
Galerie foto

Informatii suplimentare