Centru de kinetoterapie autorizat in Cluj Napoca. Oferim servicii profesionale de masaj si kinetoterapie - individuale sau in grup - pentru o gama larga de afectiuni locomotorii, ale coloanei vertebrale sau pentru diverse alte boli.
Ce este kinetoterapia si cum se desfasoara

 

Kinetoterapia (ortografiata uneori și sub forma "chinetoterapie"), mai poate fi intalnita si sub denumirile de chineziterapie sau kinetologie medicală. Kinetoterapia reprezinta un tip de gimnastica medicala. In traducere, termenul 'kinetoterapie" inseamna terapie prin mișcare.

Evaluarea pacientilor

Kinetoterapeutii trateaza in special pacientii care au avut accidente, au suferit anumite interventii chirurgicale sau au alte probleme de sanatate care influenteaza felul in care acestia se misca. In primul rand, kinetoterapeutii trebuie sa evalueze starea pacientului in ceea ce priveste puterea musculara si gradul de flexibilitate. In cazul accidentarilor sau anumitor handicapuri, acestia vor incerca sa puna un diagnostic cat mai precis al bolii sau afectiunilor de care sufera pacientul respeciv.

Dezvoltarea unui plan de tratament

Dupa diagnosticarea traumelor pacientului, kinetoterapeutul va pregati un plan de tratament. Acesta poate include mentinerea unei pozitii corecte si cresterea fortei si flexibilitatii prin exercitii fizice. De asemenea, kinetoterapeutul va incearca sa diminueze traumele sau sa menajeze zona accidentata invatand pacientul sa aplice miscari diferite in activitatile sale zilnice, miscari care evita stresarea acelei zone.

 

Monitorizarea progresului inregistrat de pacient

Pe masura ce planul de tratament este implementat, kinetoterapeutul monitorizeaza progresul pacientilor si incearca sa stabileasca rezultatele pozitive. In cazul unui raspuns nesatisfacator, el ajusteaza tratamentul dupa cum este necesar.

Educarea pacientilor

Kinetoterapeutii ofera sfaturi pacientilor pentru ca acestia sa isi mentina sanatatea prin miscare si activitate fizica continua. De exemplu, in cazul pesrsoanelor in varsta, kinetoterapeutii pot  oferi sfaturi despre reducerea riscului de accidentare prin miscare. Exemple de accidentari care se produc prin miscare tratate de kinetoterapeuti sunt: bursitele, tendonitele, sindromul de tunel carpian.

 

Galerie fotoIntrebari si raspunsuri:

 1. Kinetoterapie la domiciliu
  Trimisă de Ioana Zgiia in 21 Nov (1 răspunsuri primite)
 2. Este indicata kinetoterapia in caz de pensare intervertebrala
  Trimisă de surugiu radu in 12 Nov (1 răspunsuri primite)
 3. Exercitii la sport pentru maladia Scheuermann
  Trimisă de Pencu Luminita in 31 Oct (1 răspunsuri primite)
 4. Kinetoterapie in sindromul post trombotic
  Trimisă de Tatiana in 25 Oct (1 răspunsuri primite)
 5. Durere in picior la indreptare si deplasare, insarcinata 36 saptamani
  Trimisă de Alina in 17 Oct (1 răspunsuri primite)

Informatii suplimentare