Iata care sunt dotarile salilor noastre de kinetoterapie. Va punem la dispozitie toate echipamentele de kinetoterapie de care aveti nevoie pentru recuperarea in cel mai scurt timp posibil.
Aparatura de kinetoterapie de care dispunem

Va prezentam in cateva imagini si cateva cuvinte explicative o parte din aparatura de care dispune Centrul medical Medreflex Line . Cu ajutorul acestor dotari speciale si sub indrumarea atenta a specialistilor nostri in kinetoterapie , toti pacientii nostri pot beneficia de programe complexe de recuperare medicala gandite si realizate pentru necesitatile fiecaruia .

1. Spalierul (scara fixa)

Este un aparat utilizat des în kinetoterapie , acesta regasindu-se in dotarea tuturor salilor din domeniu, fiind pozitionat pe perete in patru puncte fixe. Aparatul poate fi realizat la diferite dimensiuni, realizandu-se complexe de exercitii specifice fiecarui pacient in parte, spalierului putandu-i fi adaptate si alte tipuri de aparate ajustabile gen :
bara pentru tractiuni, banca pentru abdomene, perete catarare Boldering, bara initiere mers.

In centrul nostru medical dispunem de un asemenea aparat de recuperare , care poate fi utilizat de toate categoriile de varsta , de la copii pana la persoane in etate.

Barele paralele sunt realizate si dispuse la distanta optima pentru efectuarea exercitiilor , ele fiind intre 14 sau 16 ca numar , iar bara superioară a spalierului de gimnastică este montata putin în afară, pentru a facilita efectuarea exercițiilor. Spalierul asigură condiţii optime pentru dezvoltarea tuturor grupelor musculare, în mod special a celor care realizează poziţia atârnat şi variantele sale. Exercitiile se pot efectua din pozitii precum atarnat ventral, dorsal , lateral sau din ortostatism prin miscari de aducere a segmentelor corpului (membre inferioare, superioare) la diferite unghiuri sau curbarea trunchiului in diferite pozitii.

Acest aparat ajută, în mare măsură, la formarea şi păstrarea ţinutei corecte precum şi
corectarea unor deficienţe fizice funcţionale ale coloanei vertebrale, ajutand la diminuarea
durerilor de spate.

Exercițiile efecutate la acest aparat pot avea caracter de forță sau pentru recuperarea mobilității
articulare si musculare. Se utilizează în reeducarea si recuperarea :

 • afecțiunilor coloanei vertebrale
  • Spondiloză
  • Discopatie,
  • Hernie de disc,
  • Scolioză,
  • Lordoză,
  • Cifoză,
  • Spate plan,
  • spate rotund
  • Spondilita anchilozantă,
  • Lombalgie,
  • Sciatica
 • afectiunilor membrului inferior
  • Gonartroza,
  • Coxatroza
 • afectiunilor membrului superior
  • Periartrita scapulohumerala,
  • Artrita Umarului,
  • Sindromul umar –mana,
  • Umar dureros
  • Dislocari, entorse
  • Pareze
  • Tendinite, bursite
  • Atrofii musculare
  • Afectiuni de nerv ulnar sau radial

 2. Saltea pentru exercitii

Este utilizata pentru gimnastica. Asigura un contact moale şi mediu in executarea exercitiilor de gimnastica. Saltelele sunt perfecte pentru sala de kinetoterapie, sport si fitness. Au o structura complexa anti - derapare, capitonata la suprafaţă, si un strat unic de celule poliuretane.

La fel ca spalierul, salteaua de exercitii este si ea prezenta in toate salile de kinetoterapie, fiind indispensabila si special conceputa pentru recuperare si asigurand o distributie optima a presiunii.
Salteaua asigura un contact moale si confortabil in executarea exercitiilor de gimnastica medicala, fiind fabricata din diferite materiale si dimensiuni, avand rol si de termoizolare.

Este folosita pentru efectuarea diferitelor exercitii de gimnastica care presupun realizarea miscarilor la sol. Se poate utiliza cu mare eficientă în executarea unei varietăti foarte mari de exercitii, atat pentru exercitii fizice de dezvoltare fizica generala, cat si pentru exercitii orientate spre corectarea deficienţelor fizice funcţionale.

Se pot efectua exercitii in diferite pozitii:

 • asezat
 • pe genunchi
 • pe genunchi cu sprijin pe brate
 • decubit (culcat): facial, dorsal, lateral

Salteaua poate fi utilizata de toate categoriile de varsta; exercitiile recomandate individual de catre kinetoterapeut pot fi pentru dezvoltarea mobilitatii sau stretching.

Utilă pentru efectuarea exercitiilor  recuperarea si reeducarea diferitelor afectiuni tratate în clinica noastră cum ar fi :
- afectiunile coloanei vertebrale: Spondiloză, Discopatie, Hernie de disc ,
Scolioză, Lordoză, Cifoză, Spondilita anchilozantă, Lombalgii, Sciatică
-afectiunile membrelor inferioare : Gonartroza, Coxartroza, etc

3. Oglinda corectoare

oglinda corectoare mobila cu inclinare pentru sala de kinetoterapie
cu gradatie de 5x5cm, rama din otel inox, Dim. de 100x170 h cm

Se utilizeaza in kinetoterapie cu scopul de a-l face pe pacient sa devina constient de pozitia
deficitara pe care a adoptat-o si pentru corectarea, reeducarea pozitiei în timpul desfăsurării exercitiilor terapeutice. Se executa exercitii din diferite pozitii : ortostatic, decubit etc pacientul putandu-se urmări în oglindă pentru a-si putea analiza eventualele atitudini deficitare, schimbarile care apar si modul de executie a exercitiului .

Este un echipament de reabilitare , care poate fi intalnit des in cabinetele de kinetoterapie . În mod traditional unul dintre utilizările ei principale este de a oferi pacientilor o imagine asupra propriului corp sau numai asupra unui segment.

In strategia terapeutică este orientata spre refacerea miscarii controlate si a posturii, deosebit
de util fiind feedback-ul vizual de care dispune pacientul in timpul sesiunilor de tratament.

Este utila in - afectiuni ale coloanei vertebrale : Scolioză, Lordoză, Cifoză,
-afectiunile membrelor inferioare : Gonartroza, Coxartroza, etc

4. Masa pentru kinetoterapie

Masa de kinetoterapie Bobath este utilizată pentru realizarea diferitelor mobilizări ale pacientului, permitand adoptarea unor pozitii care sa faciliteze schemele de miscare vizate .

Este adecvata pacientilor cu afectiuni neurologice fiind utilizata pentru recuperarea si reeducarea pacientilor adulti cat si a copiilor cu deficiente motorii.

Are inaltimea reglabila si este compusa din doua sectiuni ajustabile in plan vertical printr-un sistem de ridicare cu motor liniar si piston. (electric)

Utilizata cu precadere in recuperarea deficientelor neuromotorii , este o solutie optima si pentru examinare sau manipulari.

5. Banca de gimnastica

banca pentru exercitii confectionata din lemn stratificat, molid , rotunjita la colturi pentru a evita accidentarile, picioarele bancii
sunt prevazute cu material anti - derapant.
Dim: 200X35X35 H cm

Este un aparat de origine suedeză, confecţionat din lemn , fiind folosit in sala de kinetoterapie la reeducarea si reabilitarea afectiunilor coloanei vertebrale, reeducarea neuro-motorie a copiilor cu afectiuni neurologice congenitale sau dobandite, afectiuni reumatismale.

Banca de gimnastică este un aparat multifuncţional, care permite executarea atât a mişcărilor
cu caracter de forţă, cât şi a celor cu caracter de întindere musculară. Ea poate fi folosita in diferite exercitii impreuna cu spalierul pentru a nu suprasolicita articulatiile si coloana vertebrala la elongatii.

Exerciţiile utilizând banca de gimnastică pot fi efectuate din diferite poziţii: stând – facial, dorsal,
costal – (longitudinal sau transversal), aşezat, culcat, sprijin culcat – dorsal sau facial (înalt sau
adânc), efectuand miscari de trunchi sau membre. Exerciţiile executate la acest aparat au o mare diversitate si sunt accesibile.

 6.Kit pentru elongatii

SPALIER de elongatie si tractiune, lemn esenta tare, rezistent , cu accesorii
- dotare: - spalier ortopedic dim: 90x240 h cm
- canapea de exercitii dim: 195x65x80h cm
- 1 buc. coarda elongatie lung. 6 m
- 2 buc. inele de tractiune
- 2 buc. suport de tractiune
- 2 buc. parghii
- 1 buc. ham picior, mana
- 1 buc. ham cap, pelvian
- 1 buc. ham complet, calcai
- 7 buc. saci cu nisip de la 0,5 – 6 Kg
- 4 buc. carabiniere pentru fixare
- 3 buc. scripete pentru terapie
Este un dispozitiv destinat recuperarii motorii prin miscari active/pasive prin intermediul scripetilor. Acest dispozitiv pe baza de scripeti si parghii se foloseste in recuperarea afectiunilor
neurologice si posttraumatice.

Fixarea este directa pe spalier cu posibilitatea schimbarii pozitiei. Este folosit cu succes in kinetoterapie pentru intinderea structurilor musculare si articulare oferind posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulatiilor si a coloanei vertebrale. Este utilizat în tratarea afectiunilor reumatice ale coloanei vertebrale, ale membrelor inferioare si a celor superioare.

Kitul pentru elongatii prin sistemul lui de scripeti si parghii permite anihilarea fortei gravitationale prin suspendari. Rezistenta este usor de dozat si se adapteaza in functie de cerintele de moment ale procesului de recuperare. Prin acest mijloc se pot acoperi indicatiile terapiei prin miscare in diverse afectiuni ale sistemului osteoarticular si muscular.

Scripetoterapia

Oferă posibilitatea unei terapii prin mobilizarea articulatiilor si a coloanei vertebrale. Prin acest mijloc complex de recuperare se pot efectua exercitii in toate cele trei planuri ale miscarii in absenta greutatii membrului sau a segmentului si totodata contra unei rezistente externe (rezistenta ce poate fi dozată după caz).

Practic prin acest mijloc se pot acoperi toate indicatiile terapiei prin miscare în diverse afectiuni
ale sistemului osteoarticular, muscular, nervos. Enumeram cateva din acestea :
-reumatism articular – mentinerea si îmbunătătirea functiei articulare
-după operatii – îmbunatătirea fortei musculare, a amplitudinii de miscare
-după accidente.vasculare (in faza de recuperare) – îmbunătătirea coordonării, rezistentei, a
mobilitătii
-contracturi musculare la nivelul coloanei vertebrale – reducerea durerii si a contracturilor
prin extensii specifice

De asemenea se pot efectua exercitii tintite pentru reechilibrarea musculară.

7. Pedalierul de recuperare

 

- pedalier mecanic pentru reabilitare
 

- actionare cu franare mecanica
 

- reabilitare membre inferioare si superioare

 

 

Pedalierul cu acţionare lina asupra pedalei este un aparat ideal
pentru reabilitare si recuperare medicala avand programe de
antrenament.
- viteza reglabila contribuie prin antrenament la consolidarea
progresiva a bratelor si picioarelor. Recomandat pentru formare
pasiva si active . Are un motor linear ce acţionează asupra pedalei .
-- prevede un impact redus pentru a creşte puterea şi flexibilitatea,
-- este versatil atât pentru partea superioara cat si inferioara a corpului
si imbunatateste circulatia sangelui. ART: 16061
Este utilizat pentru reabilitarea membrelor inferioare cat si a celor superioare;
 

Permite atat miscarile pasive cat si cele active, fiind prevazut cu un motor linear ce acţionează
asupra pedalei Nu exercita presiune asupra articulatiilor si vizeaza creşterea fortei si a flexibilitatatii;

Se foloseste si in afectiuni neurologice si postraumatice . Utilizat în afectiunile:- membreleor superioare: Periartrită scapulohumerală, Atroza umărului, Sindromul umăr-mână, etc; membrelor inferioare: Coxartroză, Gonartroză etc.

 8. Aparat multifunctional

- aparat multifunctional pentru recuperare : spate, abdomen
- extensie si flexie membre superioare si inferioare
- cadru din profil teava de otel, vopsit in camp electrostatic
- se poate actiona pentru toate grupelee de exercitii
- placi de greutati reglabile : 100 Kg

Acest aparat ofera posibilitatea efectuarii celor mai eficiente exercitii cu rezistenta sub forma unor mecanisme cu scripeti pentru a forma intreg corpul. Sectiunea pentru sezut/scaun include un dispozitiv pentru ridicarea picioarelor si se regleaza pentru a obtine pozitia de lucru optima. Sistemul de cabluri este silentios si eficient. Permite efectuarea a peste 20 de optiuni de antrenament, care cuprind exercitii pentru principalele grupe musculare.

Rezistenta ajustabila in pasi de 10 kg si o capacitate de incarcare de 100 kg, Asadar are un bun efect în recâstigarea si cresterea fortei musculare.

Este utilizat pentru reabilitarea spatelui ,  membrelor inferioare cât si a celor superioare, urmarind in permanenta inlaturarea restantului functional.

9. Kit pentru exercitii

- rastel pentru terapia ocupationala din lemn natur
- contine: cuburi din lemn, cercuri de diferite marimi
mingi pentru exercitii, saculeti cu nisip
bête, bastoane, pentru exercitii

Cu toate aceste obiecte se pot efectua o largă gamă de exerciții utile în tratarea diferitelor afecțiuni:
-cele ale coloanei vertebrale : Spondiloză , Discopatie , Hernie de disc , Scolioză, Lordoză, Cifoză, Spondilita anchilozantă, Lombalgii, Sciatică;
-ale membrelor inferioare cum ar fi: Gonartroza, Coxartroza,
- ale membrelor superioare : Periartrită scapulohumerală, Atroza umărului, Sindromul umăr-mână, precum si pentru reeducarea prehensiunii.

Mingile pentru exercitii ajuta la cresterea rezistentei si a fortei musculare , fiind folosite in
recuperare si de catre femeile gravide si de catre copii.

10. Levier cvadriceps

- banca pentru reabilitare cu greutati
- cadru din teava de otel vopsit in camp electrostatic
- blat imitatie de piele lavabil si ignifug
- blat din doua segmente, partea spate cu blocare
- actionare independenta
- greutati pe disc de la 1 – 5 Kg x 2
Este util pentru refacerea fortei musculare la nivelul membrelor inferioare , pe partea anterioară
si posterioara a coapselor.
Greutatea cu care se doreste să se lucreze se poate ajusta în functie de posibilitătile fiecărui
pacient.
În tratarea Gonartrozei si a Coxartrozei are un rol foarte important prin posibilitatea tonifierii musculaturii coapselor.

11. Roata antrenoare

- roata antrenare membre superioare si umar
- cadru teava de crom cu fixare pe perete
- posibilitate reglare pe vertical
- reglare franare mecanica

Se poate regla pe verticală în functie de înăltimea si posibilitătile fiecărui pacient

Este utilă în kinetoterapie in recuperarea afectiunilor umărului si ale membrului superior:

 • Periartrită scapulohumerală
 • Atroza umărului
 • Sindromul umăr-mână
 • Redoare musculara, atrofie musculara

Se foloseste in recuperarea neuromotorie a umarului atat la copii cat si la adulti.
Se fac mobilizari la nivelul articulatiilor membrului superior

12. Placa balans

- placa de balans pentru echilibru
- fabricat din lemn de esenta tare
- suport antiderapant
- dim:170 x 60 x 14 h cm
 

Este utilizată în kinetoterapie pentru reeducarea echilibrului pierdut în urma diferitelor afectiuni neurologice , ortopedice sau reumatice. Se foloseste in recuperarea ortostatismului si este ideala pentru  imbunatatirea coordonarii si a simtului echilibrului .


In cadrul Centrului Medical Medreflex Line dispunem de doua tipuri de placi.
Primul tip consta intr-o jumatate de cilindru, al carui contact se realizeaza dupa o linie dreapta.
A doua placa este o hemisfera, care se sprijina pe sol printr-un punct al suprafetei sale sferice.
Totodata se poate utiliza si pentru cresterea stabilitătii articulare la nivelul memebrelor
inferioare, prin solicitarea gleznei in diferite directii.

13 Placa abilitate

- placa abilitate cu 9 componente
- sistem de fixare pe perete
- dim :100 x 60 x 7 cm
Aceasta este mutifunctională , cu un rol important în recuperarea afectiunilor de la nivelul membrului superior si al umărului:

 • Periartrită scapulohumerală
 • Artroza umărului
 • Sindromul umăr-mână

 

Este eficientă si în reeducarea prehensiunii si in reintegrarea pacientului la activitatile zilnice
prin reeducarea si reformarea abilitatilor pierdute ale membrului superior si ale umarului afectat.
Este folosita in recuperarea membrului superior posttraumatic, neurologic si reumatologic.

14. Bare paralele

- bara paralela pentru reeducare mers
- echipata cu cale si obstacole
- cale antiderapanta
- dim:240 x 50 x 100 h cm

Se utilizează pentru reeducarea deficitului motor (mersului).

Se pot efectua diferite variante de mers, bolnavul având posibilitatea să se prindă cu mâinile de bare pentru a-si putea controla mersul.

Deficitul motor se poate datora unei paralizii sau pareze la nivelul membrelor inferioare sau altor afectiuni, cum ar fi gonartroza sau coxartroza.
 

15. Scara de urcare – coborare

- scara pentru reabilitare urcare/coborare
- suprafata antiderapanta
- brate de sustinere reglabile pe inaltime
- patru trepte de 15 cm
- cinci trepte de 13 cm
- dim:280 x 60 x 70-97 h cm

Scara este folosita in recuperarea mersului si echilibrului. In recuperarea afectiunilor membrului inferior : gonartroze, coxartroze , atrofii musculare sau
articulare, tendinite, dislocari, entorse

 

Dupa cum vedeti si dvs, Centrul medical Medreflex Line a investit in realizarea unei sali de kinetoterapie dotata aparatura performanta pentru ca pacientii nostri sa beneficieze de programe de recuperare medicala cat mai complexe si mai complete in functie de patologia fiecaruia.

Suntem convinsi ca tot ceea ce am expus mai sus va reprezenta o puternica motivatie pentru a va adresa centrului nostru si specialistilor in kinetoterapie si recuperare medicala pe care ii avem.

Echipa Centrului medical Medreflex Line

Galerie fotoIntrebari si raspunsuri:

 1. Recuperare apofizita
  Trimisă de Andron Oana in 24 feb. (1 răspunsuri primite)
 2. Dureri dupa fractura tibie si peroneu
  Trimisă de Homei Remus Bogdan in 22 feb. (1 răspunsuri primite)
 3. Recuperare postoperatorie stenoze canal rahidian
  Trimisă de Eniko Simpetrean in 11 feb. (22 răspunsuri primite)
 4. Kinetoterapie pentru bolnavi Parkinson
  Trimisă de chindris adriana in 22 nov. (1 răspunsuri primite)
 5. Cerere contact
  Trimisă de Gazdoiu Cristina in 20 nov. (1 răspunsuri primite)

Informatii suplimentare